Display the website in mobile format
Golfbox login

Brugernavn:

Adgangskode:

Glemt password?

Tidsbestilling

 

Et huls handicapnøgle og dets sværhedsgrad 

Print

Handicapnøgler og sværhedsgrader.

 

Det er naturligt at mange sætter lighedstegn mellem et huls handicapnøgle og dets sværhedsgrad. Det er jo sådan at man får tildelt ekstra slag på huller hvor handicapnøglen er mindre eller lig ens spillerhandicap – og det er vel de huller hvor man formodes at have behov for ekstra slag, dvs. de svære huller?

 

NEJ, det forholder sig ikke sådan!

 

For det første er det en umulighed at angive en sværhedsgrad for et hul der er gyldigt for alle spillere. For højhandicapspillere er et huls sværhedsgrad ligefrem proportionalt med hullets længde mens det er omvendt for en lavhandicapspiller. For dem midt imellem er det par 4 hullerne der typisk volder problemer.

For det andet er det ret ligegyldigt hvor de ekstra slag placeres når man spiller stableford. Det samlede antal stableford for en runde vil blive omtrentlig det samme. Dog er det rent psykologisk lidt hårdt at skulle samle sin bold op / strege et hul.

 

Derimod betyder handicapnøglen en hel del når vi spiller hulspil og er også beregnet til at gøre det muligt på en fair måde at en god spiller konkurrerer mod en mindre god spiller i dette spil. Handicapnøglen er udtryk for hvor den mindre gode spiller har behov for slag i forhold til den gode. Derfor ser man også at par 5 hullerne får lave handicapnøgler (her har den mindre gode spiller brug for ekstra slag) og at par 3 hullerne har høje handicapnøgler (her kan den mindre gode spiller bedre spille lige op med den bedre spiller).

 

Hvis man ønsker en oversigt over hullernes sværhedsgrad inddelt i handicapgrupper og tee-farve vil jeg gerne udregne disse på baggrund af scorekort fra slagspilsrunder. I givet fald skal jeg opfordre klubberne i klubben om at arrangere slagspilsturneringer en gang imellem.

 

På baggrund af scorekort fra torsdagsherenes slagspilsturneringer ser sværhedsgraderne for hullerne således ud for en herre fra gul tee – 18 huls banen – nuværende hulforløb – opgjort som gennemsnit for spillere med hcp 0 – 17 (gennemsnit 12) hhv. spillere med hcp 17 – 36 (gennemsnit 25)

 

HUL

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Sværhedsgrad

Hcp gsn12

12

7

13

14

10

16

9

5

15

4

11

3

6

2

17

18

1

8

Sværhedsgrad

Hcp gns25

15

4

16

10

9

17

5

11

14

12

8

7

3

2

13

18

6

1

 

 

Jørn Vesterdal

Vigtige meddelelser

Status på banerne

Lukket for gæstespillere og Pay&Play på grund af Corona.

Åbent for klubmedlemmer med de udsendte restriktioner.

Sponsorlinks
På Facebook
Følg os på FacebookFølg os på Facebook
Aktiviteter
18 huls banen:
Se også tidsbestilling i Golfbox


 
Webdesign: aeconsultPowered by Archturus CMS