Websitet anvender cookies. Læs mere... 
Blommenslyst Golfklub af 2014
Vis siden i mobilvisning
 
 
Aktuelt
Aktuelt

Status på 9-hulsbanen og 18-hulsbanen

9-hulsbanen er åben for medlemmer og gæstespillere. Hvis skiltet ved første tee meddeler at banen er LUKKET, må der ikke spilles ud. Banen er også lukket til be ...læs mere

En ung klub med en lang historie 

Blommenslyst golfklub blev etableret i 1992, men der blev ikke spillet på banen før i 1994.

Klubben historie er spændende og kan læses i linket herunder.

Ved at kigge i de gamle numre og læse i artiklerne i det gamle klubblad Markøren,
får man et godt indtryk af den hygge og ånd, der altid har været i klubben - og som
der heldigvis stadig er meget af tilbage.

I mange år havde klubben et klubblad. Du finder mange af bladene i linket ’Markøren’.

 

Historie.pdf

 


Markøren

Den 21. august 1994 tog Blommenslyst Golfklub de første 9 huller i brug - hvilket var en stor dag for den dengang lille nystartede klub.

De, der var med fra starten ved, at klubben faktisk er startet i 1992, da Ove og Sonja Birkholm startede golfcentret som en forretning med butik, driving range, par 3 bane og café "Hønsehuset".

De tog samtidig initiativ til en klub, som lejede sig ind hos Sonja og Ove. Da man ingen bane  havde, måtte man tage til andre klubber for at blive udlært og få handicap.

Man var ikke så mange - men efter sigende en sjov og hyggelig periode, hvor grundlaget for det gode sociale sammenhold blev grundlagt.

Efter megen besvær og regnvejr, som i 2 omgange forsinkede banens færdiggørelse stod den flotte bane klar den 21. august 1994, hvor rådmand Ruth Larsen klippede snoren og 118 deltagere spillede indvielsesmatch.

En dejlig bane, som kun kom op at stå, fordi klubbens medlemmer bakkede op - både med fysisk arbejde og økonomisk vovemod såvel til lån som garantier.

Efter nogle år kom selvsagt ønsket om 9 huller mere. Den 5. juni 2002 kunne så de sidste 9 huller indvies, så vi fik en "rigtig" 18 huls bane. Igen med stor opbakning arbejdsmæssigt og økonomisk fra medlemmerne.

Det blev en rigtig festlig indvielsesdag, hvor borgmester Anker Boye klippede snoren og gav klubben nogle pæne ord med på vejen. I en minimatch på hul 12 vandt juniormester Søren over borgmesteren, baneformand Erik Jensen og vor protræner Johannes Eriksen.
I forbindelse med indvielsen af 18 huls banen blev klubben enig med Sonja og Ove Birkholm om køb og overtagelse af hele golfcentret. Det var en stor mundfuld for den lille klub, men det var selvsagt tilfredsstillende for klubben at få foden under eget bord - det ville give mange gode muligheder for fremtiden.

Derefter fulgte et par år, der blev brugt til mindre, men nødvendige forbedringer og forskønnelser af anlægget. Café Hønsehuset, som er klubbens "restaurant" blev renoveret med nyt køkken og nyt tag.

Udviklingen i medlemsantallet fulgte heldigvis prognoserne, så klubben i 2006 havde ca. 900 aktive medlemmer, der alle kraftigt bakkede klubben op.

Klubbens økonomi var inde i en gunstig udvikling og i starten af 2008 åbnede 9 huls banen/par 3 banen. 9 huls banen blev indviet den 12. april 2008, igen med deltagelse af Anker Boye i åbningsturneringen sammen med 22 specielt inviterede gæster, og DGUs formand Søren Clemmensen kom forbi med en gave.

Med 9 huls banen fik klubbens begyndere omsider en længe tiltrængt forbedring af spilmulighederne. Den gamle nedslidte 5 hullers par 3 bane blev nedlagt og en del af arealet inddraget til parkeringsplads.

I 2010 blev det besluttet at åbne 9 huls banen for Pay og Play.

I 2012 fejrede man 20 års jubilæum med en jubilæumsuge i juni måned. Højdepunktet var en jubilæumsturnering med en bil som hole in one præmie på hul 1. Helt usædvanligt lykkedes det for 2 spillere at lave hole in one under turneringen. Desværre var det ikke på hul 1, men på hul 13. De fik dog hver en cykel, som blev doneret af én af klubbens sponsorer.

Efter nogle år med en mere og mere anstrengt likviditet måtte klubben i 2013 erkende at driften ikke kunne fortsætte på det daværende grundlag og indgive konkursbegæring den 30. september 2013. Det var en sorgens dag for klubben.

Nogle ihærdige medlemmer gik imidlertid hurtigt i gang med at undersøge mulighederne for at etablere en ny klub og få lavet nye aftaler med kreditorer og jordudlejere. Efter mange svære forhandlinger lykkedes det at skabe et grundlag for at danne en ny, men mindre klub og den 12. december 2013 afholdtes stiftende generalforsamling i Ubberud hallen med 330 fremmødte. Her blev "Blommenslyst Golfklub af 2014" dannet.

Målet var at etablere en klub med ca. 600 medlemmer i forskellige kategorier svarende  til 500 fuldtbetalende seniormedlemmer. Den 1. januar 2014 var målet nået.

 

 
Blommenslyst Golfklub   -   Vejruplundvej 20   -   5491 BlommenslystTelefon: 65 96 71 20       E-mail: info@blommenslyst-golf.dk   Kontakt Webmaster   Administration   Golfbox   Søg  Sitemap
Webdesign: aeconsultPowered by Archturus CMS